top of page

Argieluvõrdsus: nähtamatud bid


Saatejuht Kristiina ning külalised Triin Sepp ja Mel Zelmin. Foto: IDA Radio

Septembris tähistame biseksuaalsuse päeva ja sel puhul oli saates külas kaks biseksuaalset inimest, aga eelkõige kaks naljanina Mel Zelmin ja Triin Sepp, kes tegid palju bi-nalju, ent suunasid valgusvihu ka biseksuaalsust ümbritsevale valestimõistmise udule.


Meie hiljutine uuring näitas, et keskmine, tugeva seisukohata inimene arvab, et biseksuaalseid iseloomustavad eneseotsingud, seiklushimu, pahed, truudusetus ja ebatavalised suhted. Triin ja Mel end selles kirjelduses ära ei tundnud, kuid oskasid veel erinevaid valearusaamu nimetada.


Rääkisime ja ka soo ja seksuaalsuse ristumiskohtadest. Triin kirjeldas biseksuaalse naise kogemusi heteronormatiivses ühiskonnas, Mel aga tõdes, et on topeltnähtamatu, sest ta on bi ja mittebinaarne. Esimest ei pea reaalseks need, kes arvavad, et saab olla ainult gei või lesbi, teist aga ei tunnusta riik. Ja ometi on Mel ja Triin päriselt olemas ja koos õnnelikus suhtes. Kuidas?!


Kõiki “Argieluvõrdsuse” osasid saad kuulata nii IDA raadio kodulehel kui ka Spotifys. Järgmine saade on eetris 17. oktoobril.

bottom of page