top of page

Baltic Pride 2020 kava

Updated: Oct 14, 2020

Kuigi plaanitud kujul ei saa Baltic Pride festival tänavu toimuda, tahame me ju ikka kokku tulla ja vikerkaarevärve näha.


Selleks osaleme Baltic Pride’ina 24 tundi kestvas veebiürituses Global Pride 2020, mis ühendab pride’e üle kogu maailma. Global Pride toimub 27. juunil ning nädal selle ümber ehk 22.-28. juuni pakub nüüd ka muud huvitavat (ja turvalist)!


KAVA


online


Kas sa tead, kuidas sündis pride? Või millal Baltic Pride esimest korda Eestis toimus? Mis värvi on LGBT+ tähtede lipud? Ja kust need pärit on?


Pane oma teadmised proovile Baltic Pride’i Kuldlillakus!


Kuldlillakust saad osa võtta terve pride’i nädala jooksul ehk 22.-27.06. Kõigi õigesti vastanute vahel valib loosiratas 28. juunil ühe õnneliku, kes saab endale värvilise pride’i nännikoti.


 

Instagram @lgbt.ee


Võta osa vestlusest Euroopa Parlamendi saadiku Marina Kaljurannaga Eesti LGBT Ühingu Instagramis!


Marina käis ühingu keskuses kogukonnaga tutvumas ja vestlemas juba detsembris. Õhtu oli huvitav ja hariv nii Marinale kui kogukonna inimestele.


Sel korral on aga igaühel võimalik interneti teel vestlust jälgida ja kaasa rääkida või küsimusi esitada. Saad seda teha nii oma telefonist kui arvutist, kui tuled meie Instagrami lehele @lgbt.ee.


Marinaga vestleb Eva Marta Eesti LGBT Ühingust ning teemadeks on LGBT+ inimeste nähtavus Eesti ühiskonnas, poliitika mõju LGBT+ inimeste elule, LGBT+ kogukonna jõustamine Eestis ning Marina Kaljuranna töö LGBT+ teemadega Euroopa parlamendis.


Üritus on eesti keeles.

 

Ülase 12


Kuigi me ei saa teid kutsuda Queer Planeti higisele tantsupõrandale maailma triibuliseks tantsima, siis kokku tahaks Pride'i kuul ju ikkagi saada. Seetõttu oleme otsustanud Ülase tantsupõranda muuta kinosaaliks ning DJ Helgi Saldo asemel kutsuda meelt harima ja lahutama helgiheitja, kes muusika asemel seekord filmi keerutab. Vikerkaari saame koos vaadata ka tantsimiseta ja ehk on WC järjekorrad sellevõrra ka lühemad. Kuid üks asi ei ole muutunud. Lubame, et hetero- ja cis-normatiivsuse orbiidilt hoiame jätkuvalt eemale.


☆ Kavas on film PRIDE (2014, UK) ☆


Uksed avame: 18.00

Film: 19.00

Arutelu: 21.00-21.30

Uksed sulguvad: 22.00


Kohapeal pakume kodutehtud vegan saiakesi, kooke, teed ja kohvi, mida saab endale annetuse eest lunastada. Teie annetused aitavad Queer Planetil ka edaspidi kväär agendat ajada. Samuti võid endale söögi- ja joogipoolist kaasa võtta.


Et filmiõhtu oleks meie ja teie jaoks turvaline, on kohtade arv piiratud. Palun registreeri siin: https://forms.gle/vBCS2KAU5Bjs7Gq18


Seksistlik, homofoobne, transfoobne või muul viisil teisi häbistav käitumine ei ole oodatud.

 

EHPV, Rävala pst 8


25. juunil kl 16.00 avab MSM Kontrollpunkt EHPV kultuurifestivali Baltic Pride 2020 raames uksed kõigile, kes soovivad rohkem teada saada tervishoiust ning HIVi ja muude sugulisel teel levivate nakkuste ennetamise uutest meetoditest. Samuti on saadaval tasuta HIVi testimise komplektid, kondoomid, libestid ja teabematerjalid. Kohale võib tulla ka lihtsalt meie seltsis aega veetma!


Täiendava teabe saamiseks võtke meiega ühendust!

Aadress: Rävala 8-1014, Tallinn

Kontakttelefonid: : + 372 57 81 60 23; + 372 59 18 41 94

E-post: checkpoint@ehpv.ee

 

Instagram @lgbt.ee


Teeme head kehale ja meelele!


Joogatunni viib läbi Ruu Silverman. Ta on joogaga tegelenud üle kuue aasta ning lõpetab tänavu joogakooli. Ruu ütleb nii: "Jooga on minu jaoks teraapia nii füüsiliselt kui vaimselt ja vaatamata kõigele muule elus, saan ma joogast alati seda, mida ma kõige rohkem sel hetkel vajan!"


Jooga aitab meil keerulisel ja veidral ajal end rahulikult ja lõõgastunult tunda, et koguda vajalikku jõudu ja meelerahu. Mugavaks joogatamiseks võta ligi matt, pudel vett ja pane selga kõige pehmemad, mugavamad riided.


Üritus on eesti keeles.

 

Meie reede õhtu I korruse baaris saab sel korral olema eriline tänu Baltic Pride 2020: The Safe and Special Edition sündmusele. Äge muusika, mõnusad tap-kokteilid ja vaba naabruskonna meeleolu on kõik, mida üheks tähistamiseks vaja. Näeme sel reedel, 26. juunil Fotografiska Tallinna päikselises tagahoovis.


Von Duum kirjeldab oma muusikavalikut ise nii: Gay classics, jolly house, sparkling tunes and bouncy bumps!


PS. Üritus on tasuta!

 

online


Pride won't be beaten by COVID19 - join us on Saturday 27 June 2020 for the world's first Global Pride!


Global Pride 2020 is being organised by Prides from across the world. We will have speeches, performances, film and other content from Prides in Africa, Europe, Asia, Oceania, and South, Central and North America. A worldwide team of more than 100 volunteers are reaching out to Prides around the world and we're promising an amazing line-up of performances that you'd expect from a Pride event.

 

Pole pride’i ilma X-baarita!


X-baar on Eesti ja lausa Baltikumi vanim LGBT+ baar ja oluline osa Eesti LGBT+ kogukonna ajaloost. X on lahti iga päev, aga pride’i ajal sinna lihtsalt peab minema!


Ootame sind nii päeval kui õhtul:


🌈 Kell 14-18 saad X-baari terrassilt (või halva ilma korral seest) osta vikerkaarenänni, teha annetusi Eesti LGBT Ühingule ja X-baarile, juua mullijooki ning nautida suvist, mõnusat vaibi!


🌈 Õhtul peame maha X-baarile kohaselt ühe ägeda peo: saab muusikat, tantsu, rõõmu ja vabadust!


X-baar on sel päeval lahti kell 14-05. Sissepääs on kuni 23.00 TASUTA. Kell 23-05 on sissepääs 5€.


NB! X-baaris on olemas desovahend ning palume tulijatel järgida 2+2 reeglit. Olla saab nii õues kui sees. Palun ära tule, kui oled haige!


Sinu toetus X-baarile on praegu eriti oluline, sest viirusest tingitud eriolukord mõjus X-ile eriti rängalt. X-baari saad toetada külastusega või annetusega. Loe lähemalt siin: www.lgbt.ee/post/toetame-x-baari

 

Üheks võrdõiguslikuma ja ausama maailma suurimaks teerajajaks peetava Tom of Finlandi fotonäitus "The Darkroom" on Fotografiskas avatud veel vaid 19. juulini. Maailma esmaesitlusena on näitusesaalis presenteeritud tema fotokunst, näitus on loodud Fotografiska poolt koostöös Tom of Finland'i sihtasutusega (Tom of Finland Foundation). #TOMs100


Tähistamaks ülemaailmset pride'i nädalat linastab Fotografiska kino auhinnatud režissöör Dome Karukoski linateose "Tom of Finland" (2017), mis toob ekraanile 20. sajandi geikultuuri ühe tähelepanuväärseima isiku, Touko Laaksoneni (varjunimega Tom of Finland) elu, kellest sai põlvkonna sümbol.


Filmile eelneb giidiga fototuur "The Darkroom" näitusele:

✔️ Giidiga fototuur kell 18.00

✔️ Fotografiska kino kell 19.00. Film kestab 1 h 56 min ja on ingliskeelsete subtiitritega.

 

Join all of us across the Baltic States to celebrate #PrideMonth 🌈 on-line!


On June 27, tune in for a very special concert and a movie all the way from Canada 🇨🇦 brought to you by Centre Culturel Canadien:


8pm 🎤 Discover the soft and powerful soul music of the two-spirited, transgender francophone Indigenous 🇨🇦 artist G.R. Gritt who draws inspiration from Anishinaabe-Métis culture to create songs that combine voice, guitar and electronic music.


10pm 🎞️ "Mes prairies, mes amours" ("My Prairie home") takes you in the footsteps of the transgender singer and musician Rae Spoon on the roads of the 🇨🇦 Canadian Prairies. This musical documentary is a poetic odyssey created during their tour. Not to be missed!


In partnership with Coax Records

 

Kuigi tänavu ei saanud Baltic Pride (nagu ka enamus maailma pride'e) tavapäraselt tähistada, soovime ikka kokku tulla, üksteist toetada ja vikerkaare valguses tantsida! Nii siis teemegi meie mõnusas majas intiimsemat sorti Pride BÄNGI, mis langeb kokku ülemaailmse Global Pride päevaga =))


Kavas:


NB! Väga Tähtis!

Open Call kohalikele queer perfomeritele, tantsijatele, lauljatele, bedroom ja juba lavale astunud queenidele!


Pühendame üritusel 1 tunni just teile. See tähendab, et kui on soovi üles astuda Sveta laval (to shine bright like a diamond), siis kirjutage oma soovist koos väikese kirjelduse, piltide, videote (mis iganes saadaval on) aadressile booking@sveta.ee.


Kokku mahutame tunnikese sisse umbes 12-15 3-5 minutilist shõud!


Esinemiste ajal on külalistel võimalik esinejatele TIPPI anda, millest kogu tulu läheb LGBT Ühingu toetuseks!


Puldis:

Helgi Saldo

DJ Gretchen Lawrence b2b Evert Poom

Chloé


Tickets:

5€

(max 100 külalist sees korraga, 2+2 reegel, kui haige - jää koju!)

 

online


Tallinna linnaruum peidab endas hulgaliselt varjatud ajalugusid. Üks selline on kohaliku LGBT+ kogukonna lugu.


Tallinna LGBT+ ajaloo tuur toimus esmakordselt 2017. aastal Baltic Pride’il ja osutus ülimalt populaarseks. Tänavu on meil teile hea uudis: seekord kohad täis ei saa ja tuurist võib osa võtta igaüks - lihtsalt pane video mängima ja tule kaasa!


Tuuri video on vaadatav 28. juunil kell 8-23. Tule meiega rännakule täpselt siis ja seal, kus tahad!


Kui soovid ise teekonna läbi teha, võta ette kaart ja mine 2+2 vaimus linna jalutama, avasta uusi kohti või näe vanu uues valguses.


Tuur on eesti keeles.

 

Kava täieneb.

 

517 views
bottom of page