top of page

Eesti LGBT Ühing pöörab juubeli puhul pilgu ajalukku

Updated: Oct 14, 2020

PRESSITEADE

22.10.2018


Eesti LGBT Ühing saab tänavu kümneaastaseks. Iseseisvas Eestis on see ühe inimõiguste organisatsiooni puhul igati soliidne vanus ning tänaseks on ühingust saanud suurim ja vanim LGBT+ ühendus.


Ühingu tegevuse eesmärk on parandada ühiskonna teadlikkust LGBT+ teemadel, suurendada LGBT+ inimeste eneseteadlikkust ja ühiskondlikku aktiivsust ning teha inimõiguste teemalist huvikaitset. Ühingu sihiks on hooliv ja kaasav ühiskond, kus väärtustatakse kõiki inimesi, sõltumata seksuaal- ja/või sooidentideedist.


Juubeli puhul on jõudnud toimuda ja seisab ees terve rida eriilmelisi üritusi. Näiteks vaadeldakse Läti ja Soome teadlastega, kuidas kirjutada LGBT+ rakursist ajalugu, samuti pakutakse huvilistele linnatuuri, mis tutvustab Tallinna varjatud LGBT+ minevikku, käivitatud on LGBT+ teemaline blogi ning koostatud aruanne, mis vaatleb, kas ja kui palju järgitakse Eesti õigusruumis Euroopa Nõukogu LGBT+ diskrimineerimise vastaseid soovitusi.


“Me oleme palju ära teinud, näiteks seadusandluses, aga ka kogukonna heaks. Meil on avatud kogukonnakeskus, me pakume nõustamisi LGBT+ inimestele, teeme regulaarselt koolitusi ja palju muud,” vaatab Eesti LGBT Ühingu tegevjuht Kristel Rannaääre minevikku ja tulevikku. “Loodan, et meil jätkub ressursse, et seda tööd jätkata. Ent veelgi enam loodan ma, et Eesti ühiskond liigub sinna suunas, et saaksime edaspidi keskenduda rõõmsamatele teemadele.”


Oma igapäevatöös pakub Eesti LGBT Ühing kogukonnakeskust, nõustamis- ja tugigrupiteenust, huvikaitsetööd, koolitusi, raamatukoguteenust ja palju muud. Aastate jooksul on Eesti LGBT Ühing korraldanud sadu üritusi, mida on külastanud üle kümne tuhande inimese, samuti on ühingu spetsialistid pakkunud LGBT+ inimestele ja nende lähedastele sadu nõustamisi.

 
94 views
bottom of page