top of page

Geikristlaste Kogu palvus ja vestlusring OMA Keskuses

Updated: Oct 14, 2020

Nüüdseks juba viieaastane Geikristlaste Kogu ühendab seksuaalvähemustesse kuuluvaid kristlasi ja nende toetajaid. Suurema osa sellest ajast oleme koos käinud OMA Keskuse ruumides. Kogunemised on regulaarselt septembrist juuni keskpaigani igal pühapäeval, algusega kl 12. Tallinna kirikute jumalateenistused algavad tavaliselt kl 10, seega saavad soovijad enne meie osadust ka sealt läbi käia.

Tavaliselt on meie kogunemistel kaks osa: vaimulik osadus ja nn kirikukohv. Vaimulik osa sisaldab korra kuus läbiviidava armulauaga jumalateenistuse lühendatud variandi, teistel kordadel ühise palve, kus toome Looja ette iseendi ja teiste inimeste mured ja rõõmud ning palume õnnistust elule. Seejärel katame kohvilaua ja juttu jätkub kauaks.


Jututeemade osas piiranguid ei ole. Räägime oma tegemistest, mõtetest ja tunnetest, loetust-kuuldust, teeme plaane ja arutame olukordi, toetame ja julgustame üksteist. Meil on peetud teemakohaseid loenguid, külas on käidud laulu ja muusikaga. Kõige pidulikum ja rahvarohkem on jõuluteenistus, sellest võtavad osa ka meie Tartu liikmed.

Heades suhetes Geikristlaste Koguga on väikesearvuline Eesti kveekerite kogukond, kellega oleme ka ühiseid koosolemisi pidanud.

Loomulikult ei pea koosolemisele tulemiseks olema Geikristlaste Kogu liige. Mõnigi kord on meie juurest läbi astunud inimesi teistest Eestimaa paikadest ja koguni väljaspoolt Eestimaad. Ei pea olema ka ise seksuaalvähemusse kuuluja ega ka mitte kristlane. Kõik sõbralike mõtetega inimesed on teretulnud!


 

Kirjutanud Geikristlaste Kogu liige.

Rohkem infot saad Geikristlaste Kogu kodulehelt ja Facebooki lehelt.

65 views
bottom of page