top of page

Kes on Saare LGBT+ rühm?

Updated: Oct 14, 2020

Kuidas ja miks kokku tulite?


Riin: “Kirjutasin septembri alguses Eesti LGBT Ühingule, et soovin olla vabatahtlik. Juba oktoobri lõpus istusime paari Saare LGBT+ liikmega maha ning mõtlesime grupi tuleviku peale. Tegime selle grupi, sest tundsime puudust inimestest, kellega saaks samastuda LGBT+ teemadel. Samuti tundsime puudust kogukonnast, kus kõik on oodatud ja aktsepteeritud. Grupp on veel küll tilluke ja ametlikke kokkusaamisi ei ole olnud, aga juba hetkel tunneme, et me ei ole enam üksi.


Laura: Tulime kokku, sest sõbral tuli idee teha selline grupp, nähes, et igal pool üle Eesti sellised grupid juba eksisteerivad. Ja kuigi Saaremaalgi oli selline grupp juba olemas, ei olnud seal juba kaks aastat midagi postitatud. Olles kogukonnas, kus inimestel üle maailma on meie kohta väga palju negatiivset öelda, leidsime, et kui teame, et selline grupp eksisteerib, ei tunneks me ennast enam nii üksildastena ja saaksime natukene kergemini hingata, teades, et on alati turvaline koht, kuhu pöörduda.


Liisa: Oleme kõik kogenud ebamugavustunnet ja üksindust, mida põhjustavad mõned õpetajate kommentaarid, mõned kaaslaste naljad ja muu selline, mis eraldiseisvana pole kuigi hull ja traagiline, aga kõik kokkuvõetuna tekitab lihtsalt väga ebamugava sapimaitse suus, eriti kui pead seda kõike kannatama täiesti üksi. Nii et nagu inimesed alati, otsustasime ka meie kokku tulla ja leida sõpru, kes meid paremini mõistaksid ja aitaksid päeva lõpus kogunenud pingeid veidi maandada, et olla hommikul uuesti puhanumad, paremad, rõõmsamad inimesed.


Kellele on teie tegevus suunatud?


Riin: Tegevus on suunatud kõigile saarlastele, kes on seotud LGBT+ teemaga. Kõik on aktsepteeritud olenemata soost, seksuaalsetest eelistustest, rassist, vanusest ja uskumisest. Ainukene asi, mis aktsepteeritud ei ole, on vihakõne.


Laura: Tegevus on suunatud inimestele Saaremaal, kes tunnevad, et nad LGBTQ+ kogukonda kuuluvad. Ei loe, mis vanusest, rassist jne inimene on.


Liisa: Mina leian, et me oleme ilmselt (tahtmatult) veidi rohkem suunatud noorematele inimestele ja koolilastele, sest me ise oleme selles vanuses, kuid olenemata vanusest on kõik LGBT+ saarlased oodatud gruppi.


Mis te teete?


Riin: Hetkel me tegeleme posterite väljapanekuga. Üritame enda grupi kohta infot jagada hetkel küll Kuresaares, aga loodame ka Saaremaa kaugematesse nurkadesse postrid üles panna.


Laura: Meie grupp on alles paar kuud tagasi algatatud, selletõttu ei ole me veel jõudnud midagi korraldad, aga loodame tulevikus korraldada üritusi meie kogukonnale, et saada lähedasemaks. Soovime selle grupi olemasoluga teatada ka teistele, et isegi meie väiksel saarel on inimesed vägagi erinevad ja see on hea asi.


Liisa: Me ei ole hetkel veel eriti midagi teinud. Tahaksime aga väga leida veel sõpru ja korraldada toredaid ühiseid üritusi, et lihtsalt aega koos veeta, lõdvestuda ja lugusid jagada.


Mis on olnud teie tegutsemisaja südant soojendavaim hetk?


Riin: Minu jaoks kõige vahvam ja südant soojendavam hetk oli siis, kui vajutasime Facebookis lõpuks "Create group" ning meie grupp oli olemas. Saime sel hetkel kõik aru, et oleme teinud midagi, mis võib paljudele ja meilegi rõõmu tuua.


Laura: Kõige südantsoojendavam hetk oli see, kui selle grupi loomisest rääkisime ning kui elevil me olime rääkides tulevikust ja plaanidest, mis meil kõik pähe tulid. Nautisime üksteise seltskonda ja ma väga loodan, et ka meie üritused tulevikus nii lõbusad tulevad.


Liisa: Mulle väga meeldis see hetk kus üks tüdrukutest Saare LGBT+ lehe loomise kokkusaamisele teed tõi ja teine oli browniesid teinud. 10/10 söök.


 

501 views
bottom of page