top of page

OMA noorte kohtumised

Updated: Oct 14, 2020

Tallinna OMA Keskuse kontoris toimub igal kuul, kokkulepitud päeval, noortegrupi kohtumine, kuhu tuleb toredaid noori. Tavaliselt algavad meie kohtumised kell 12.00 ja kestavad umbes kolm tundi.


Selle aja sees jõuame käsitleda teemasid, mis mõjutavad ühiskonda - nii elulised kui ka LGBT-ga seotud teemad. Peale selle saame näksida suupisteid, küpsetada ning omavahel tutvuda ja suhelda.

Noortegrupp alustas tegutsemist 2015. aasta veebruaris ning seni oleme käsitlenud teemasid transsoolisuse, kooseluseaduse ja poliitiliste valimiste kohta. Samuti tegime ajurünnaku, kuidas muuta noortekeskuseid LGBT noori kaasavamaks. Igal kohtumisel käib rääkimas keegi, kes on oma ala professionaal. Näiteks rääkis transsoolisusest meie OMA keskuse Marcus ning poliitilistel teemadel Eesti LGBT Ühingu juhatuse liige Heiko. Peale kohtumist on võimalik privaatselt vestelda ka OMA keskuse töötajatega, kes noori kuulavad ja nõu annavad.

Tihtipeale tunnevad noored, et nad on oma murega üksi ja neid ei mõisteta. Grupi eesmärgiks ongi LGBT noorte julgustamine ja ühiskondlikesse teemadesse kaasamine.

Minagi leidsin OMA keskuse, sest tundsin, et ei saa päris kõike oma sõpradega jagada. LGBT kogukonnaga suhtlemine andis mulle võimaluse rääkida inimestega, kes mind mõistavad. Samuti pole keelatud ka mitte LGBT noortel kohtumistel käia. Kellel on huvi, võib alati uudistama tulla. :)

 

Laura, OMA noortegrupi liige

19 views0 comments

コメント


bottom of page