top of page

Sotsiaalminister rõhutas teadlikkuse tõstmise vajadust seksuaalvähemuste teemal

Updated: Oct 14, 2020

PRESSITEADE

23.09.2011


Täna avati Tallinnas LGBT (lesbi, gei, bi, trans) info- ja tegevuskeskus. OMA keskuse avamisel kõnelnud sotsiaalminister Hanno Pevkur kinnitas, et teadlikkuse tõstmine seksuaalvähemustega seotud teemadel on väga oluline ning väljendas oma heameelt selle üle, et on loodud infokeskus, kust keeruliste küsimustega nõu ja abi saab.


„Ma loodan, et OMA keskusesse leiavad tee ka inimesed tänavalt, sest teadlikkusest ja haritusest saab alguse ühiskonna sallivus ning avatus,ˮ rõhutas sotsiaalminister. Samuti kinnitas ta, et samasoolistele paaridele suurema turvalisuse tagamine on vajalik ning küsimusega tegeletakse nii ministeeriumite kui erakondade tasandil.


Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam toonitas, et Eesti ühiskonnas on toimumas murrang suurema avatuse suunas ja tõi näiteks käesoleva suve alguses avaldatud toetuskirja „Õnnelikuma Eesti ja partnerlusseaduse toetuseksˮ, millele kirjutas alla 41 avaliku elu tegelast. OMA keskus on järjekordne samm teekonnal üksteist toetava ühiskonna poole.


Ka Suurbritannia suursaadik Peter Carter tõdes, et OMA keskuse avamine tähendab jõudsat edasiliikumist seksuaalvähemustele võrdsete õiguste ja võimaluste tagamisel. Suursaadik väljendas erilist heameelt sotsiaalministri viibimise üle OMA keskuse avamisel.


Oma õnnitlused andsid edasi ka Taani, Belgia ja Hollandi suursaadikud ning Norra ja USA saatkonna esindajad, produtsent Peeter Rebane, Tallinna Ülikooli Rahvusvaheliste ja Sotsiaaluuringute Instituudi ning Eesti Seksuaaltervise Liidu esindajad ja paljud teised.


OMA keskus seisab salliva ja kaasava ühiskonna eest, kus väärtustatakse kõiki inimesi olenemata nende seksuaalsusest ja sooidentideedist. OMA keskus on MTÜ Eesti Gei Noored projekt.

 

18 views
bottom of page