top of page

Aitäh, armsad annetajad!




Eesti LGBT Ühing on olemas selleks, et midagi paremaks teha. Kui LGBT+ inimeste elu oleks parimas korras, poleks selle praegusel kujul ka ühingut vaja. Aga vajadus on alati olnud ilmselge ning viimasel ajal, eriti viimastel aastatel, on vajadus muutunud aina selgemaks ja teravamaks. Vaenu kasv ja vägivald pole muutnud mitte ainult meie tööd, vaid on mõjutanud ka teid, meie toetajaid, kes te olete oma meelt avaldanud nii sõnavõttude, üritustel osalemise kui ka ühingule annetamisega.


Just viimase eest tahame teid praegu tänada. Viimasel ajal on aset leidnud mitu sündmust, mis on teinud haiget kas ühingule, LGBT+ inimestele, sealhulgas noortele, või kõigile, kes hoolivad õiglasest ja turvalisest ühiskonnast, ning igale sellisele sündmusele on järgnenud teie toetusavaldus annetuste kujul. Meie toetajate ring on kasvanud iga kord, kui vaen on pead tõstnud. SAPTKi laimukampaania, EKRE ministri käsk meie rahastus lõpetada, teise ministri avalik vastumeelsus geide suhtes - see kõik oli hirmus, aga te tulite appi ja panustasite kindlameelselt tulevikku, milles igaüks end oma kodus turvaliselt tunneb.


Teie annetused on kasvanud iga sellise sündmusega ning te olete meiega jäänud ka siis, kui koroonaviiruse levik ja majanduskriis on kõigi elu ebakindlamaks muutnud. Eelmisel aastal saime igal kuul umbes 1300€ annetusi, mille oleme suunanud meie juristi palgafondi, kes nõustab ja toetab LGBT+ inimesi ja nende lähedasi juriidilistes küsimustes, aitab koostada ja esitada taotlusi, konsulteerib vajalike ametitega ning teeb koostööd valdkonna organisatsioonide ja asutustega. Tema aitab neid, kes üritavad kooseluseadust ümbritsevas juriidilises rägastikus selgust leida, neid, kes soovivad juriidiliselt ebaõiglases olukorras oma soole tunnustust ja uusi dokumente saada, ning neid, kes on bürokraatia hammasrataste vahele jäänud.


Oktoobris ületasite aga juba niigi suure panuse: annetused tõusid pea 5000 euroni! Paljusid teist motiveeris annetama lähenev abieluteemaline rahvahääletus ja valitsuse vaenulikkus. Aga seda valitsust enam pole ja ka rahvahääletus jääb ära! See tähendab, et me ei pea kogu oma energiat ja ressurssi enam sellesse panema, vaid saame teha oma igapäevatööd, mida on üksjagu. Teie annetusi kasutame kõige laiemas mõttes teavitustööks: korraldame koolitusi haridus- ja meditsiinivaldkonna spetsialistidele, loome õppematerjale koolidele, korraldame kampaania LGBT+ õpilaste olukorrast koolis, tõlgime materjale vene ja inglise keelde ning kavandame uuringuid, et oma tööd aina mõjusamalt teha. Suurt rõhku paneme just haridusteemale, sest meie LGBT+ õpilaste koolikeskkonna uuring näitas, kui paljud LGBT+ noored koolis vaenu ja vägivalda kogevad. Suuremas plaanis algab ka mõistmine ja üksteise väärtustamine haridusest. Kui panustame sellesse, loome ka helgemat, võrdsemat ja turvalisemat tulevikku.


Kõike seda saame teha tänu 376 eraisikust ja viiele juriidilisest isikust annetajale, kellest vastavalt 122 ja üks on ka püsiannetajad. Eelmisel aastal otsustas lisaks veel 71 inimest anda tuludeklaratsiooni hooajal oma tagastatava tulu annetusena meile. Teist korda osalesime detsembris ka annetamistalgutel, mille puhul saime tavaannetustele lisaks veel umbes 120 annetust üle 5000€ väärtuses.


Head annetajad, täname teid südamest, et usaldate meid, et usute meie nägemusse ja loote koos meiega ilusat Eestit!

130 views
bottom of page