top of page

Argieluvõrdsus: annetamine, vaimne tervis ja pühadeaeg


"Argieluvõrdsuse" saatejuhid Eva Marta ja Kristiina IDA Radio konteineri ees
"Argieluvõrdsuse" saatejuhid Eva Marta ja Kristiina. Foto: IDA Radio.

Ühingu IDA Radio saate “Argieluvõrdsus” detsembri osas rääkisime aastalõpu ja pühadega seotud teemadel: annetamine, suhted perega ja vaimne tervis.


Alustuseks tänasime kõiki annetajad, sest 1. detsembril toimusid Annetamistalgud ja meie toetajate ring aina kasvab. Arutasime, kellele ise annetanud oleme. Selgus, et meile on olulised inimõigused, võrdne kohtlemine, loomad ja (linna)keskkond. Seoses raha andmisega puudutasime ka katuseraha teemat, sest äsja olid koalitsioonierakonnad eraldanud 171 000 eurot abordivastasele organisatsioonile Elu Marss, kelle juhtfiguur on esinenud väga LGBT-vaenulike seisukohtadega.


Külas oli meil Peaasi kliiniline psühholoog ja pereterapeut Anna Haasma, kes selgitas, miks pere ja lähedased meile vahel haiget teevad, isegi kui nad seda meelega ei tee, kuidas nendega sellest rääkida ja kuidas intensiivsemal või kurvameelsemal pühadeajal oma vaimse tervise eest hoolitseda. Lõpetuseks võtsime ette kuulaja küsimuse, kes soovis teada, kas vanematele peaks andma palju infot oma identiteedi kohta või pigem lasta neil oma mõtete ja tunnetega omaette olla.


Kuula kõiki “Argieluvõrdsuse” osasid IDA Radio kodulehel. Järgmine kord oleme eetris uuel aastal 4. jaanuaril kell 14.


Kui soovid, et reklaamiksime saates su LGBT+ üritust, gruppi, toodet või midagi muud toredat, siis kirjuta aadressile evamarta@lgbt.ee. Samale aadressile võid kirjutada ka (kuulaja) küsimusega, millele me oma parima teadmise põhjal vastata püüame.

 

bottom of page