top of page

Argieluvõrdsus: keel, kangelased ja kadunud ajalood

Updated: Mar 24, 2021


Lillakates toonides valge taustaga Zoomi pilt. Eva Marta ja Kristiina näitavad saatekülalisi Aet Kuusiku poole.
Argieluvõrdsus, kui külas oli Aet Kuusik Feministeeriumist. Foto: Eesti LGBT Ühing

Märtsikuusse mahub meil lausa kaks “Argieluvõrdsuse” saadet. Esimene neist oli üsna ebatavaline, sest salvestasime seda kodus Zoomis, kuna IDA Raadio putka on teadagi miks ajutiselt kinni. Sellegipoolest ei jäänud midagi arutamata, mis südamel oli.


Külas oli meil Aet Kuusik Feministeeriumist - queer, feminist, keeletoimetaja. Vestlesime temaga muu hulgas keelest kui poliitilisest vahendist, LGBT+ sõnaloomest ja keeletoimetajate kuvandist. Saime teada, kas on üldse võimalik valesti rääkida või kirjutada, ja mõtisklesime, miks lammas loll on.


Lisaks rääkisime vikerkaarekangelastest ehk inimestest, kellele maikuus anname tänu ja auhinna selle eest, et nad on LGBT+ inimeste elu edendanud. Võitjad valime rahva esitatud kandidaatide seast, nii et kui sa pole seda veel teinud, siis anna meile teada, kes seda tunnustust väärib!


Rõõmustasime ka selle üle, et meie huvikaitseekspert Aili teeb varsti ettekande ÜROs, mille põhjal esitavad ÜRO inimõiguste nõukogu liikmed Eestile küsimusi ja Eesti valitsus peab selgitama, kas ja mida on siin inimõiguste edendamiseks tehtud või miks ei ole midagi tehtud.


Lõpuks vastasime kuulaja küsimusele ja mõtisklesime LGBT+ ajalugude nähtavuse ja nähtamatuse üle.


Kõiki “Argieluvõrdsuse” osasid saad kuulata nii IDA raadio kodulehel kui ka Spotifys. Järgmine saade on plaanide järgi eetris 29. märtsil.


 

bottom of page