top of page

Argieluvõrdsus: seksuaalsus, sõim ja sünnipäev


Oranži filtri ja valge taustaga Zoomi-pilt Kristinast, Kristiinast ja Eva Martast
"Argieluvõrdsus", kui külas oli Kristina Birk-Vellemaa. Foto: Eesti LGBT Ühing

See osa tuli natuke pidulikum, sest Kristiinal on sünnipäev! Tegelikult on ta sünnipäev küll saate eetrisoleku, mitte salvestamise päeval, aga see ei tähenda, et Eva Marta talle laulda ei võiks. Jutt läks siiski kiiresti tavaelu rööbastele tagasi ning rääkisime kodusest tööst ja elust, kui tiksub juba teine koroona-aasta.


Külas oli meil Eesti Seksuaaltervise Liidu koolitaja Kristina Birk-Vellemaa, kelle kutsusime saatesse, ajendatuna viimase aja avalikest aruteludest alaealiste ja täiskasvanute suhete teemal. Kristina rääkis, kuidas kujuneb seksuaalsus, kuidas, kellele ja millal sellest rääkida, mis vahe on seksil ja seksuaalsusel ning sellest, mis võiks avalikus arutelus teisiti olla. Rohkem infot leiad lehelt www.seksuaaltervis.ee.


Saate lõpus sai kuulaja küsimuse au endale sünnipäeva puhul Kristiina. Teda huvitas, kuidas läks Eva Martal Barbara Lehtna lavastuses “Kuuluvusharjutused”, kus ta üha uuesti ja uuesti jutustas võõrastele läbi telefoni oma traumaatilisest kogemusest Pärnus, kui EKRE liikmed sõimu saatel ühingu üritusele tungisid. Vahetult pärast seda juhtumit kirjutas Eva Marta oma tunnetest ka meie kodulehel, nüüd aga on lavastus pakkunud talle omamoodi paranemist.


Kõiki “Argieluvõrdsuse” osasid saad kuulata nii IDA raadio kodulehel kui ka Spotifys. Järgmine saade on plaanide järgi eetris 26. aprillil.

 

bottom of page