top of page

Kas haridusminister toetab noori ja noorsootöötajaid?

Updated: Oct 14, 2020

Avaldame Eesti LGBT Ühingu pöördumise haridus- ja teadusminister Mailis Repsile seoses valitsuserakonna EKRE ja selle toetajate meeleavalduste ja vaenuõhutamisega noorte ja noorsootöötajate vastu.

 

Lugupeetud minister Mailis Reps


Tartu noortekeskuses pidi täna, 1. novembril, toimuma LGBT+ teemaline arutlusõhtu noortele. Samaks ajal registreeris Teie valitsuspartneri EKRE Tartu ringkonna juhatuse liige noortekeskuse ette avaliku koosoleku, millega kutsutakse üles avaldama meelt ürituse teema vastu. Erakond toob kohale inimesi ka Pärnust.


Tänaseks on meedia vahendusel ka teada, et noortekeskuse töötajad on rünnakute all - neile saadetakse solvanguid ja ähvardusi. Lisaks postitatakse sotsiaalmeedias ähvardusi panna noortekeskus põlema. Ürituse korraldajad on sunnitud noorte kaitseks viima ürituse turvalisemasse asukohta ning noortekeskuse ruumide üürnikel palutakse sel õhtul osalejate turvalisuse nimel üritusi mitte korraldada.


Eesti LGBT Ühing soovib teada Teie seisukohta. Millal võtate avalikult sõna, et toetada Teie vastutusalasse kuuluva valdkonna töötajaid ning mõista hukka viha õhutav avalik üritus, millega kiusatakse ja hirmutatakse noori?

 
261 views
bottom of page