top of page

Raamatusoovitused detsembrikuuks

Jätkame talviste soovitustega, et detsembrikuu mõnusalt veeta. Juba on ilmunud filmi- ja sarjasoovitused, nüüd on raamatute kord. Äraütlemata mõnus on ju peale tööpäeva lõppu võtta ligi hea raamat ja tass teed ning unustada igapäevamured või pühadepaanika.


Selleks on meie sõber Liis pannud kokku terve nimekirja raamatutest, millega saad just seda teha! Soovitustesse mahub huvitavat ja harivat lugemist LGBT+ inimeste eludest, põnevaid seikluseid, lõbusaid lugusid ja sügavaid tundeid.


Raamatuid saad laenutada kuni 17. detsembrini Eesti LGBT Ühingu keskusest (kirjuta meile, et keskusesse tulemiseks aeg kokku leppida) või otsida neid raamatukogudest üle Eesti.

RAAMATUD ÜHINGU RAAMATUKOGUS


“Queer Eye”


Lõbus ja lihtne lugemine saate “Queer Eye” fännidele. Raamat annab aimu, mis toimub menusaate kulisside taga, aga ka praktilisi juhendeid oma parima elu elamiseks ja tähistamiseks.



“Simon vs. homo sapiens’i vandenõu”

Becky Albertalli


Uskumatult armas, lõbus ja hingepaitav noortekas 16-aastasest Simonist. On olemas ka ingliskeelsena keskraamatukogus ning selle põhjal on tehtud ka film “Love, Simon”.



“Achilleuse laul”

Madeline Miller


Hingemattev ja originaalne Trooja sõja eepose ümberjutustus, kust ei puudu südant murdev armastuslugu, kohutav võitlus jumalate ja kuningate vahel, surematud kangelased ning inimlik meel ja süda.



“Trans Mission”

Alex Bertie


Südantsoojendav ja positiivne memuaar Alex Bertie’lt, kes kirjeldab enda teekonda transsoolise noorena.

RAAMATUD TEISTES RAAMATUKOGUDES


“Carry On” ja “Wayward Son”

Rainbow Rowell


Sari “Simon Snow tõus ja langus” on kummitus-, armastus- ja mõistatuslugu. Seal on piisav kogus suudlusi ja tunnetest rääkimist, nagu noortekale kohane, aga tavapärasest on kindlasti rohkem koletisi ja maagiat. Queer-variant Harry Potterist, aga kordades sarkastilisem ja lõbusam.



“Heartstopper” osad 1-4

Alice Oseman


Armas ja südamlik koomiks Charlie’st, kes on ärev, kapist väljas ja ülemõtleja, ning Nickist, kes on rõõmsameelne, populaarne ja lahke spordipoiss. Noored saavad tuttavaks briti poistegümnaasiumis ning nende vahel tärkab soe sõprus, ehk ka midagi rohkemat... Olemas Tartu Linnaraamatukogus ja veebist tasuta loetav.



“Red, White & Royal Blue”

Casey McQuiston


Ülimalt kaasahaarav, südamlik, romantiline ja kõhus liblikaid tekitav debüütromaan. Kõigile, kes on otsinud queer-versiooni “Printsessi päevikutest” või mõnest teisest noore printsi/printsessi lõbusast armastusloost. Olemas Tartu Linnaraamatukogus ja audioraamatuna Tallinnas.



“What If It’s Us”

Becky Albertalli ja Adam Silvera


Ben ja Artur kohtuvad postkontoris, kuid kas armsast kohtumisest saab midagi rohkemat? Kas universum laseb neil veel kohtuda ning kui jah, siis kas sellest piisab? See on armas armastusromaan tänapäevaste rõõmude ja muredega.



“The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue”

Mackenzi Lee


See lõbus romaan leiab aset 18. sajandil, kus šarmikas ja sarkastiline Henry läheb reisile Euroopasse oma parima sõbraga, kellesse ta on lootusetult armunud, ning õe Felicity’ga, kes on sama põikpäine ja ebatraditsiooniline kui Henry. Kolm noort satuvad pöörastesse seiklustesse kohe, kui teele asuvad, ning nad peavad kasutama oma nutikust ja lootma ka õnnele, et kõigist hulludest olukordadest tervelt välja tulla.



“Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe”

Benjamin Alire Sáenz


Poeetiline romaan perest, sõpradest ja armastusest. Noor Aristotle ja Dante kohtuvad ujulas ning kahe üksildase poisi vahel tärkab eriline sõprus. Otsitakse ja leitakse tõdesid nii iseenda kui oma pereliikmete kohta. See on imeilus raamat, mis poeb sügavale südamesse ja jääb kummitama veel pikaks ajaks!



“Osavnäpp” / “Fingersmith”

Sarah Waters


See raamat on täis uskumatuid pöördeid ja reetmisi, lootust ja armastust, tõetruud viktoriaanset olustikku ning tõeliselt läbimõeldud ja keerukaid tegelasi, kellel kõigil on omad motivatsioonid. Ootamatu lõpplahenduse jaoks peab olema valmis 600 lehekülge lugema, aga see on seda väärt!

 

Terve detsembrikuu kavaga saad tutvuda Facebooki ürituses. Pakume soovitusi, stressimaandust ja avastusrõõmu.

300 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page