top of page

Netflixi soovitused detsembrikuuks

Updated: Dec 3, 2020

Detsember on üks huvitav kuu. Kolmekümne ühe päeva sisse mahub rõõmu, närvi, soojust, stressi, kvaliteetaega perega, eemaletõukavat ostlemishullust, pimedust ja helgust. Kuidas kellelgi ja oleneb aastast või isegi päevast.


Kuigi enda ümber ega isegi enda sees toimuvat ei ole alati võimalik kontrollida, saab siiski oma tuju vastavalt vajadusele veidi suunata näiteks sellega, et vaatad mõnda sarja või filmi. Selleks ongi Eva Marta kokku pannud LGBT-teemaliste vaatamissoovituste nimekirja igaks tujuks.

Kui tahad üksi või sõbraga nutta


A SECRET LOVE

“A Secret Love” räägib täpselt sellest, millele pealkiri viitab: salajasest armastusest. See südantsoojendav dokumentaalfilm räägib kahe naise suhtest, mis on kestnud peaaegu 70 aastat, salaja ja avalikult, ning sellest, kuidas oma armastuse varjamine mõjutab suhteid pere ja lähedastega.


Snäkisoovitus: mõnus jõulutee ja täpselt sellised küpsised, mida vanaema juures saab.

Kui tahad ühe nädalavahetusega terve sarja ära vaadata


PLEASE LIKE ME

Hoiatus milleenialidele: ohtlikult relatable. Sarja peategelane on Josh, kahekümnendates gei mees, kes elab koos oma parima sõbraga ja hoolitseb depressiivse ema eest, proovides samal ajal leida oma kohta elus. Josh on lõpuni otsekohene, natuke neurootiline ja hirmnaljakas. Nagu ühele õigele milleenalidele mõeldud sarjale kohane, ei ole see ei komöödia ega draama, vaid asub kuskil selle spektri keskel. Saab kõvasti naerda, vahel südamest nutta, aga mis peamine, tunda, et vähemalt sa pole ainus, kes ei tea, mida oma eluga teha.


Snäkisoovitus: mõnest eriti hipster kohvikust saiake ja ebavajalikult kallis tass kohvi.

Kui tahad LGBT+ ajalugu tundma õppida


POSE

Oled vaadanud 27 hooaega “RuPaul’s Drag Race’i”? Oled käinud igal Bämil Sveta baaris? Siis vaata ka Pose’i, kui sa seda juba teinud ei ole, või vaata uuesti, kui juba oled. See on seda väärt. Pose räägib New Yorgi 1980. aastate ballikultuurist ja kõigest, mis seda ümbritses: mustanahaliste ja latinx inimeste jõhkrast diskrimineerimisest, transsooliste naiste raskustest ja HIV-kriisist ehk LGBT+ kogukonna valusast ja reaalsest ajaloost. Et päriselt olla uhked oma kultuuri ja kogukonna üle, peame teadma, mida on läbi elanud inimesed enne meid. “Pose” viib meid sellele ajaloole natuke lähemale, põimides selle armastusväärsete karakterite ja lugudega.


Snäkisoovitus: Prosecco. Soovitatavalt kullapuruga.

Kui tahad puhast rõõmu tunda


ONE DAY AT A TIME

See on täielik klassika! Mitu kaamerat, stuudiopubliku naerupahvakad, pisut ettearvatavad naljad, segatud uute ja värskete teemadega läbi huvitavate ja mitmetahuliste tegelaste. Lihtsalt ühe pere lugu, mille liikmed on immigrandist vanaema, sõjaveteranist ema, lesbist tütar ja täiesti tavaline teismeline poiss - paras segasummasuvila täis naeru ja suuri emotsioone. Seda sarja saab vaadata nii, et mõtled sügavalt rasketele teemadele või lülitad aju välja ja lased toredatel tegelastel hingele pai teha, ehk täpselt nii, nagu ise soovid.


Snäkisoovitus: külm jäätee ja nachod tulise salsaga.

Kui tahad veel natuke poliitikale mõelda, aga heldimusest nutta ka


IRELAND'S GAY MARRIAGE: THE STORY OF YES

Youtube’is saab täitsa tasuta vaadata dokumentaalfilmi Iiri abelureferendumist. Film koosneb peamiselt intervjuudest inimestega, keda referendum ühel või teisel moel puudutas, ning esitab nende emotsioone ja mõtteid sellest, mis tunne on, kui sinu identiteet ja pere on ühiskonna suurima debati teemaks. Kas tuleb tuttav ette? Kuigi teema on raske ja puudutab sügavalt iga LGBT+ inimest, on filmi läbivad emotsioonid siiski peamiselt positiivsus ja ootusärevus. Spoiler alert: Iirimaal läksid asjad hästi.


Snäkisoovitus: guinness (või mõni eriti tummine kali) ja soola ja äädika krõpsud.

 

Terve detsembrikuu kavaga saad tutvuda Facebooki ürituses. Pakume soovitusi, stressimaandust ja avastusrõõmu.

461 views
bottom of page