top of page

Sotši mängude algusajal süüdatakse vene saatkonna ees protestiküünlad

Updated: Oct 14, 2020

PRESSITEADE

7.02.2014


Täna, 7. veebruaril, Sotši olümpiamängude avatseremoonia algusajal, süüdatakse küünlad Venemaa saatkonna ees. Vaikiva protestiga näidatakse solidaarsust nendega, kelle õigusi ja vabadusi on Putini režiim piiranud.


“Täna, Sotši olümpiamängude avamise päeval, on minu jaoks väga oluline mõelda nende inimeste peale, keda Venemaal aktiivselt taga kiusatakse. Seisame saatkonna ees küünaldega, et näidata – maailm ei lase Venemaal segamatult sporti oma poliitika vankri ette rakendada ning olümpiamängude varjus oma rahvast jõuga üle sõita,” selgitas Eesti LGBT Ühingu president Helen Talalaev. Tema sõnul on tänase Venemaa poliitika ohvrid nii erinevad vähemusgrupid, kodanikeühendused kui ka inimesed, kes Sotšis oma kodudest välja tõsteti.


Sotši olümpiamängud on kujunenud poliitiliseks jõudemonstratsiooniks, mille käigus tallatakse jalgade alla paljude vene inimeste ja Venemaa külaliste õigused. Eesti ja rahvusvaheline avalikkus ei tohi ignoreerida viimasel ajal Venemaal vastu võetud seadusi, mis ei piira üksnes LGBT (lesbid, geid, biseksuaalsed ja transsoolised) inimeste õigusi, vaid on suunatud laiemalt kodanikuühiskonna vabaduste vastu.


Protesti korraldaja Eesti LGBT Ühing on lesbide, geide, biseksuaalsete ja transsooliste (LGBT) inimeste huvide esindaja. Ühing töötab selle nimel, et tõsta ühiskonna teadlikkust LGBT teemadel läbi teavitustöö, hariduse ja eestkostetegevuse ning suurendada LGBT inimeste eneseteadlikkust ja ühiskondlikku aktiivsust, pakkudes tugiteenuseid ja arenguvõimalusi.


Protestiküünlad süüdatakse täna, 7. veebruaril kell 18.00-18.15 Venemaa saatkonna ees Pikk tänav 19.

 

21 views
bottom of page