top of page

Argieluvõrdsus: mittebinaarne elu ja drag


Saatejuht Kristiina ning saatekülalised Martin ja Hanna istuvad IDA Radio stuudios helipuldi ja mikrofonide juures ning vaatavad naeratades kaamera poole
"Argieluvõrdsuse" saatejuht Kristiina Raud, Martin Kirsiste ja Hanna Kannelmäe. Foto: IDA Radio

Lähenev juulikuu toob meile mittebinaarsuse ja dragi päevad. Sel puhul tulid “Argieluvõrdsuse” saatesse külla Hanna Kannelmäe ehk Eeben Früülep ja Martin Kirsiste ehk Ms Elsa, kes rääkisid elust Eestis mittebinaarsete inimestena ning oma drag-tegelaste sünnist ja olemusest.


Kui oled näinud Ms Elsa ja Eebeni etteasteid, siis oled kindlasti märganud nende erinevaid stiile ja lähenemisi esinemisele. Saates kuulemegi, kuidas Martin ja Hanna need numbrid loovad, mis neid innustab ja mida nad ise selles protsessis avastavad. Mõlemad aga leiavad, et drag on aidanud neil leida ja aktsepteerida osasid endast, mida muidu oleks keeruline mõista. Vabadust on neile andnud ka mittebinaarne sooidentiteet, mis paneb nii end kui ümbritsevat maailma hoopis teisiti nägema.


Vastasime ka kuulajate küsimustele. Küsimus kogukonna tähenduse kohta omandas uue varjundi, kuna äsja toimus massitulistamine Oslos, mis vigastas ja võttis elu mitmelt LGBT+ inimeselt.


Kõiki “Argieluvõrdsuse” osasid saad kuulata nii IDA raadio kodulehel kui ka Spotify’s. Oleme eetris iga nelja nädala tagant esmaspäeviti kell 15. Juulis oleme puhkusel, nii et kuuleme taas augustis!

244 views
bottom of page