top of page

Kes on EHPV ehk Eesti HIV-positiivsete võrgustik?

Updated: Oct 14, 2020

Kuidas ja miks te kokku tulite?


Terviseprobleemid on alati terav teema, eriti kui nad puudutavad igat sajandat inimest riigis. Eesti HIV-positiivsete võrgustik (EHPV) loodi 2005. aastal ning siiani tegeleb organisatsioon aktiivselt HIV-ga seotud probleemidega Eestis. EHPV loodi initsiatiivgrupina, mis ühendas ja mobiliseeris valitsusväliseid ja aidsiga seotud teenuseid pakkuvaid organisatsioone. Täna haldab EHPV kolme keskust Tallinnas, Jõhvis ja Narvas.


Kellele on tegevus suunatud?


Meie tegevus ehk ennetustöö, diagnostika ja HIV-infektsioonide ravimine on suunatud eelkõige haavatavatele gruppidele, nagu MSM (meestega seksivad mehed), narkootikumide tarbijad ja seksitöötajad. Lisaks töötame kodanikuühiskonnaga, et vähendada HIV-positiivsete inimeste stigmat ja diskrimineerimist, parandada teadlikkust HIV-levimisviisidest ja sugulisel teel levivatest haigustest jne.


Mida te teete?


Otsese dialoogi pidamine valitsusesindajatega, huvikaitsjatega, kodanikuaktivistidega ja rahvusvahelise kogukonnaga;

Ennetustöö, diagnostika, hoolekanne ja HIV-nakatanute toetus;

Teavituskampaaniate läbiviimine;

Psühholoogiline, sotsiaalne ja kogemusnõustamine;

Pereteraapia, laste individuaalne toetus;

Ümarlaudade, seminaride, konverentside, koolituste jm läbiviimine.


Mis on olnud teie tegutsemisaja südantsoojendavaim hetk?


Üks eredamatest hetkedest EHPV tegutsemisaja jooksul oli Red Ribbon auhinna saamine 2008. aastal. Seda auhinda antakse nendele HIV ja aidsi vastu töötavatele organisatsioonidele, kes reageerivad kiiresti globaalsetele vajadustele, tutvustades riiklikul tasemel uusi innovaatilisi HIV ja aidsiga võitlemise meetodeid, parandades ühiskonna teadlikkust HIV ja aidsiga seotud teemadel ning parandades HIV-positiivsete inimeste elukvaliteeti.

 

Lisainfot EHPV kohta leiad nende kodulehelt, Facebookist ja Instagramist.

81 views
bottom of page