top of page

Kuidas Anna oma sünnipäevaks ühingule annetusi kogus

Updated: Oct 14, 2020


Anna (paremal) ja ühingu kogukonnakoordinaator Eva Marta

Kui mõni aeg tagasi hakkas aina tulema uudiseid vaenust, laimust ja meeleavaldustest Eesti LGBT ühingu ja Eesti LGBT+ kogukonna vastu, tundis nii mõnigi inimene, et peab midagi tegema, kuidagi aitama ja toetama.


Üks neist inimestest oli Anna Lillioja, kes oma samal ajal olnud sünnipäeva puhul

algatas annetuskampaania ühingu toetuseks. Kui meie sellest kuulsime, olime väga liigutatud. Kui Anna aga mõni päev tagasi meile keskusesse külla tuli, et kohtuda ja annetus üle anda, olime kogutud summa üle väga rõõmsalt üllatunud. Koos 50 annetajaga kogus Anna sihiks seatud 750€ asemel 835€, millega ta soovib toetada meie tööd haridusvaldkonnas.


Oma heategu kommenteerib Anna ise nii:


"Elan juba 26 aastat Hollandis ja seal on muidugi LGBT+ õigused kaugemale arenenud kui Eestis. Kuigi mul endalgi oli vaja natuke aega, et oma seksuaalsust avastada ja aktsepteerida, ei olnud see sealses ühiskonnas suurem probleem. Kui aga tulin sel suvel oma tüdruksõbraga Eestisse ja tutvusin lähemalt sellega, kuidas siin LGBT+ teemadest räägitakse (või pigem tihti just ei räägita), siis see ehmatas mind. Hakkasin mõtlema, kui raske võib mõnel inimesel siin olla tema ise - mis ei tähendagi midagi muud, kui lihtsalt kedagi armastada, või eksisteerida sellisel moel, nagu talle endale mugav ja hea on.


Tundsin, et kui ma julgen enda eest seista ja neid teemasid tõstatada, siis on mul ka kohustus seda teha. Eriti ajal, nagu mõni kuu tagasi, kui siin hakkasid ilmuma suuremad vastuavaldused. Samal ajal oli ka mu sünnipäev ning ma otsustasin sel puhul luua annetuskampaania.


Nagu kirjutasin ka kampaania kirjelduses, on minu meelest oluline, et Eestis räägiks Eesti inimesed ise LGBT+ teemadest positiivses võtmes ja avameelselt. Vahel toimub muutus mässajate eestvedamisel, mis tähendab, et mõnele teemale on vaja juhtida avalikkuse tähelepanu. Lõpptulemus võiks ikkagi olla selline, et kõik inimesed saavad olla ja lasevad ka üksteisel olla. Küsimust, kas kedagi peab “tolereerima', ei tekigi, sest see on iseenesestmõistetav.


Sellepärast soovingi, et minu annetus toetaks just noorte- ja haridusprojekte. Usun, et lapsed ei diskrimineeri iseenesest kedagi, kuid on samas väga tundlikud õpetuse suhtes. Näiteks kui me õpime noorena loodust austama, jääb see meiega terveks eluks ning me ka hoiamegi end ümbritsevat loodust. Kui me õpime noorena austama teisi inimesi koos nende erinevustega, teeme seda oma elus ka edaspidi ja oleme valmis teisi ka kaitsma."


Oleme Annale ja ta kampaania toetajatele südamest tänulikud ja lubame, et suuname annetuse haridusvaldkonna tegevustesse, eelkõige töösse, mida teeme Eesti esimese LGBT+ õpilaste koolikeskkonna uuringuga.


Kooliuuringu ja haridusvaldkonna töösse saab panustada igaüks! Loe uuringust ja meie plaanidest lähemalt siin. 3. detsembril toimub aga ühingus Annetamistalgute raames üritus, kus tutvustame huvilistele uuringu tulemusi ning kohapeal saab teha sularahaannetusi.

 

109 views
bottom of page