top of page

Pilguheit Tallinn Bearty minevikku ja tulevikku

Updated: Oct 14, 2020


Festivali peakorraldaja Alvar Ameljushenko tõstab esile tänavuse festivali olulisemad hetked ja kergitab katet ka 2018. aasta festivalilt.


Kui palju rahvast Tallinn Bearty’t külastas?


Meie kolmas karukultuuri festival Tallinn Beartyigitta tõi kokku ligi 170 meest sellest LGBTQ kogukonnast Sydney'st Seattle’ini, pea 16 riigist üle maailma: Austraalia, Venemaa, Ukraina, Leedu, Läti, Soome, Rootsi, Norra, Saksamaa, Ungari, Inglismaa, Šotimaa, Island, Ausria, Iisrael, USA ning muidugi Eesti kohalikud karud. Ürituste lõikes oli osalejate arv väga varieeruv. Näiteks kui vestlusringis Talking Bears osales nii kuuskümmend inimest, siis Bearanoid! Live’il oli neid mitusada rohkem.


Kuidas festivaliga rahule jäite?


Korraldaja, MTÜ Karuelu on festivali tulemusega väga rahul. Reaktsioonid on olnud sedavõrd positiivsed, et endalgi raske uskuda. Seda kinnitab ka tõsiasi, et osalejatelt tuli väga palju head ja arendavat, väga hoolivat tagasisidet järgmisteks kordadeks.


Tippsündmuseks peab loomulikult tunnistama Alber Unplugged kontserdi Kumu Auditooriumis, nagu see algusest peale plaanis oligi. Saal jäi küll lõpuni välja müümata, sest Tallinn on väga tihedalt täidetud tipptasemel kultuuriga, eriti just kevadel. Ent need, kes kohale tulid, said sügava hingelise elamuse. Võõrustajad kunstimuuseumist ütlesid, et nii palju soojust, helgust ning hoolivaid karukallistusi pole see saal kunagi varem näinud. Muusikast ning selle kvaliteedist rääkimata.


Meelelahutuse kõrval lõid väga tugeva efekti just tõsised üritused: Talking Bears, mis lahkas karukultuuri seoseid ja mõjusid muusikaga laiemalt, meeleavaldus Vene saatkonna ees LGBT ühingu tublil korraldusel ning OMA Keskuses toimunud toetusüritus Bears Go East. Kui viimasel kogunenud andsid korjandusega ühingu tegevusse koheselt toetuse, siis MTÜ Karuelu poolt on sellele veel lisa tulemas.


Millal on oodata neljandat Tallinn Bearty't ja mis on varuks?


Neljas karukultuuri festar Tallinn Bearty 2018 toimub 19.–22. aprillil, läbivaks jooneks on kinematograafia ja karude panus sellesse. Läbirääkimised käivad mitmete koosööpartneritega juba nüüd. Oodata võib nii produtsente, režissööre kui ka näitlejaid, animatsioonist dokumentaalini, mängufilmid kaasa arvatud. Mastaabist annab tunnistust fakt, et mõned oodatavad karud on otse käppapidi Hollywoodi tipptoodangu tegijad.

 

Alvariga vestles ühingu kommunikatsioonispetsialist Brigitta Davidjants.

34 views
bottom of page