top of page

Plaan B: LGBT+ inimesed linnaruumis


„Plaan B“ on audiojalutuskäik, mille osalised tegutsevad erineval moel selle nimel, et meid ümbritsev ruum oleks parem koht kõigi jaoks. Alguse saab teekond Riigikogu juurest. See on tugevalt märgilise laenguga koht, kus tehakse otsuseid, mis ruumi nii otseses kui kaudses tähenduses mõjutavad. Aga kas sellest piisab? Jalutuskäigu pealkiri „Plaan B" viitab ühisnimetajana plaanidele ja nügimisele, mille taga on inimesed, kes on valinud selleks aktiivses poliitikas osalemisest erineva mooduse. Muidugi, inimeste rollid võivad ka kattuda. Ent need kuus inimest, kes jalutuskäigul oma tegemistest ja isiklikust motivatsioonist räägivad, esindavad kodanikualgatusi ja -ühendusi.


Audiorännaku kuulaja saab lähemat aimu, mida teevad Fridays For Future Eesti, Eesti LGBT Ühing, Põhja-Eesti Pimedate Ühing, Eesti Pagulasabi, Linnalabor ja Rakendusliku Antropoloogia Keskus. Need on erinevad algatused, mis tegelevad väga erinevate valdkondadega. Peamiseks ühisosaks on see, et kõikide osaliste puhul on jutuks Eesti, kus inimestel oleks parem (ja ohutum) elada ning kus välja ei jäetaks kedagi. Mõne „Plaan B" teekaaslase ambitsiooniks ei ole vähemat kui planeedi päästmine.


Ühingu kommunikatsioonijuht Kristiina Raud räägib LGBT+ inimestest ja linnaruumist alates 00:20:04. Jutuks ühingu sildi vargus, meeleavaldused, pride ja tulevikusihid. Vestlust juhib Keiu Virro. Tuur valmis Goethe Instituudi tellimusel.


161 views
bottom of page