top of page

Tagasivaade OMA Keskuse kolmandale hooajale

Updated: Oct 14, 2020

Mulle kohe üldse ei meeldi nõusid pesta. Aga ühel kevadisel kolmapäeval pesin ma keskuses suurema hulga nõusid ja muigasin rahulolevalt. Mu päev oli olnud täis päikest. Keskust külastas sel päeval rekordarv inimesi: meil oli lausa viisteist külalist, kuigi ei toimunud ühtegi üritust. Ma ei saa öelda, et see arv tegelikult nii oluline on, pigem rõõmustab mind see, et üha rohkem inimesi leiab tee meie juurde. Mul on hea meel, et inimesed tulevad keskusega tutvuma, lihtsalt juttu vestma, kohvi või teed jooma, raamatukogu uurima, lõunapausi veetma, üritustel osalema, uusi tutvusi otsima, muret jagama, tuge leidma, ennast vabatahtlikuks pakkuma, kaasa mõtlema ja niisama aega veetma.

Keskusest on kolmanda hooaja jooksul läbi käinud sadu inimesi, kes kõik on toonud kaasa omamoodi põnevaid retki ja lõbusaid hetki. Siit on leitud uusi sõpru, on taaskohtutud vanade tuttavatega, on armutud ja on ka kihlutud. On olnud naeru ja nalja, kurvemaid lugusid ja sügavamaid mõtteid. Suurem energia on keskusesse voolanud tavaliselt neil õhtutel, mil meil on mõni üritus. Siis täituvad ruumid eriti suure sumina ja sooja rõõmuga.

Mind on kõige rohkem üllatanud, kuidas Evelini veetud vestlusringis on inimesed ennast avanud. Lahti on rullunud isiklikud lood ja kogetud emotsioonid. Ka kõige süngemad teemad on avatud, puudutatud ja siis kokku pandud. Meie nõustaja veetud vestlusring on toonud nii mõnelgi korral kokku nii suure hulga rahvast, et jutusaba on ulatunud esikusse. Ka siin ei ole tegelikult oluline osalejate arv. Oma südames olen ma õnnelik iga ürituse üle, mis on inimesi kohale toonud ja neile midagi andnud.

Keskusel on 23. septembril juba kolmas sünnipäev ja pidu saab ka seekord peetud. Ootame kõiki inimesi sünnipäevapeole, mis toimub 26. septembril kell 19. See on ühtlasi ka uue hooaja ametlik avamine, kus inimestel on võimalik imetleda keskuse uut jumet ning tutvuda lähiaja plaanide ning hetkel aktuaalsete teemadega. Kindlasti ei puudu programmist ka meelelahutus ning laualt sügisesed maiuspalad.

Kuigi ametlik hooaja avamine toimub sünnipäevapeol, siis ootame inimesi keskuse üritustele ka varem. Me jätkame juba populaarseks saanud üritustega: taas kohtuvad samast soost vanematega pered, vestluseks ja toetuseks tulevad kokku transsoolised inimesed, lauamänguhuvilisi ootavad ees uued mängud, sh ka bingo ja pokker, välisüliõpilaste abiga toimuvad reisid maailma erinevatesse köökidesse, Evelini vestlusringid põnevate teemadega ootavad tagasi vanu ja juurde uusi vestlejaid... Ühesõnaga palju põnevat on ees, tule ja hoia silm peal meie üritustel: https://www.facebook.com/omakeskus/events.

Aitäh teile sõbrad, vabatahtlikud, külalised, jutukaaslased, abilised, toetajad, kaasa mõtlejad! Teieta ei oleks meil ees uut sünnipäeva, uut hooaega, uusi tutvumisi ja uusi hetki.

Loodan, et me kohtume veel ja veel ning ma loodan, et Sina, kes Sa veel kaalud keskuse külastamist, võtad selle tee varsti jalge alla!

Peagi saabuvat sooja sügist südamesse ja uute mõnusate kohtumisteni!


Foto: Danielle MacInnes, Unsplash
 

Kristel Rannaääre on OMA Keskuse juhataja.

17 views
bottom of page