top of page

Tutvume meie uue kogukonnakoordinaatori Eva Marta Sokuga

Updated: Oct 14, 2020

Märtsis alustas ühingus tööd Eva Marta Sokk, kes on meie uus kogukonnakoordinaator. Ta võtab keskuses külalisi vastu, korraldab üritusi Tallinnas ja mujal, suhtleb erinevate kogukonnagruppidega, pakub nõu ja tuge ning on muidu vahva tegelane. Esitasime talle mõned küsimused, et inimesest paremat pilti saada.



Kes sa oled, kust sa tuled?

Olen Eva Marta, 23 aastat vana ja tulen Pärnu-Jaagupist. Olen lõpetanud Sütevaka Humanitaargümnaasiumi ja Islandi Ülikooli International Studies in English erialal.

Miks tulid ühingusse tööle?

Peale ülikooli lõpetamist olin nõutu, mida edaspidise eluga teha. Kuna olen ise LGBT+ inimene, tahtsin oma tuleviku siduda selle kogukonna heaks töötamisega. Eesti LGBT Ühing on ainus kõikehõlmav LGBT+ organisatsioon Eestis ja seega tundsin, et saaksin just siin kõige rohkem ära teha.

Mida soovid ühingus töötades saavutada?

Soovin laiendada LGBT+ inimeste suhtlusringkonda, et ka kogukonnasiseselt suhtleks omavahel erineva identiteediga inimesed. Samuti loodan kaasata ühingu töösse ka rohkem erinevatest Eesti kohtadest LGBT+ inimesi, et kogukonnaelu oleks vähem koondunud pealinna.


Millisena näed ja koged hetkel LGBT+ kogukonda ja selle olukorda Eestis?

Minu arvates näeb LGBT+ kogukond välja väga erinev üle Eesti, aga üldiselt tunnen, et LGBT+ see on täis positiivseid, südikaid inimesi, kes on enda üle uhked ja valmis oma õiguste eest seisma. Eesti LGBT Ühing on lihtsalt koht, kus need inimesed saavad kokku ja loodetavasti leiavad sarnaselt mõtlevaid inimesi.


 

674 views
bottom of page