top of page

Ühingu assistent Eeva: “Loodan olla sõbralik hääl, mis loob hea kontakti.”



Ühingu assistent Eeva vaatab naeratades kaadrist välja. Tal on pikad heledad juuksed, seljas kollane kleit ja must pluus. Tema taga on roheliste väätidega kaetud sein.
Ühingu assistent Eeva Koplimets. Foto erakogust.

Kas te meie assistenti Eevat juba teate? Ta on meie juures juba tükk aega töötanud ning on viimane aeg teda teile lähemalt tutvustada. Eeva on see südamlik, naeratav inimene, kellega paljud meile kirjutajad ja helistajad suhtlevad. Lisaks toetab ta igat meie töötajat tema tööülesannetes ning panustab sellesse, et meie töö kulgeks sujuvalt. Saage tuttavaks!


Kes sa oled, kust sa tuled?


Olen Eeva. Tulen Tallinnast ja siit eemal olin ainult Tartus õppimise ajal. Õppisin sotsiaaltööd ja olen pikalt sotsiaaltöötajana töötanud erivajadustega inimestega. Praegu töötan lisaks ühingule ka koolitajana.


Mind huvitavad inimesed. Me oleme nii mitmekesised ja samas nii ühtemoodi, meis on peidus nii palju vastuolusid ja eripärasid. Iga inimene on ainulaadne ja ma tahaksin, et me hoiaksime ja hindaksime üksteist palju rohkem. Ma tahaksin, et meil oleks rohkem aega teisi päriselt kuulata ja näha.


Olen feminist ja inimõiguste eest seisja, sest nähes ja hinnates inimeste mitmekesisust, ei saa kuidagi leppida sellega, kui meid taandatakse vaid stereotüüpideks. Olen ka ema ja see võtab praegu põhilise aja. Varem tegelesin tantsimise, reisimise ja käsitööga ning vahel harva sattusin ka ronima. Valutan südant meie elukeskkonna pärast ja fännan noori kliimaaktiviste ning meie metsade eest seisjaid. Vaimset tervist hoian ohtra Terry Pratchetti raamatute lugemise ja kuulamisega.

Miks tulid ühingusse tööle?


Ühing tegeleb nii olulise teemaga ja mul on au, kui saan siia oma panuse anda. Tahan töötada kohas, kus mu töö loob päriselt väärtust.


Mida soovid ühingus töötades saavutada?


Kuna minu töö üks osa on infomeili haldamine ja telefonile vastamine, siis loodan olla see sõbralik hääl või kiri, mis loob hea kontakti. Eks näis, mida põnevat veel saavutada õnnestub.

Millisena näed ja koged hetkel LGBT+ kogukonda ja selle olukorda Eestis?


Valu on palju, aga ka julgust ja südikust jätkub. Inimeste kogemused on erinevad ja väga palju oleneb sellest, millised on kellegi lähedased. Toetavad lähedased loovad turvalise tagala, mis aitab ka kiusamisega paremini toime tulla. Mul on hea meel näha, et viimastel aastatel on LGBT+ toetajate arv Eestis märgatavalt tõusnud. Poliitiline õhustik on muidugi murettekitav. Hetkel võtavad koroona ja elektrihind tähelepanu endale ning LGBT+ kogukond saab pisut puhata avalikust tähelepanust, aga kunagi ei tea, millal jälle teravik meie peale suunatakse. See muudab ärevaks.


228 views0 comments

Comments


bottom of page