top of page

Vikerkaare vestlusringi Tartus on oodatud kõik!

Updated: Oct 14, 2020

Kuidas luua kogukonda?

Selleks pole palju vaja – paari eestvedajat, natuke meelekindlust ja rohkem järjepidevust. Umbes niimoodi võiks kirjeldada Vikerkaare vestlusringi sündi. Väikesest mõttevälgatusest on saanud juba varsti kaht toimimiskuud tähistav tore ettevõtmine, millest saanud minu nädala tähtis osa.

Teadmine, et nädalas korra kohtud inimestega, kes sind suudavad mõista pisut teisel tasemel, kui kursuse- või töökaaslased, on säärast turva- ja mugavustunnet pakkuv, mis annab positiivset energiat tükiks ajaks.

Kuigi kõik kohtumised ei ole etteantud teemadega, on need siiski lõbusad ning läbi uute inimeste tundmaõppimise ning nende maailmapildist osasaamise arenevad kõik osapooled. Aga kui selline, kergelt keerutav jutt kõrvale jätta, on tegu lihtsalt grupi inimestega, kes tulevad kokku ja räägivad nii LGBT teemadel, kui ka niisama tühjast-tähjast, millest tihti koosneb meie elu. Ja see on tõesti tore.

On tore saada kokku inimestega, keda võid usaldada ning kurta muresid, mis mujal võiksid saada ehk kõrvalpilgu osaliseks. Kuid seal on kõik omad homod. Kui nali kõrvale jätta, on toimiva ning omavahel suhtleva kogukonna loomiseks säärane ettevõtmine nagu Vikerkaare vestlusring ilmselt üks parimaid ning lihtsamaid viise.

Soovitan kõigil avatud ning huvitatud inimestel meiega liituda neljapäeviti kell 18.00 DDHub’is (Ülikooli 7, Tartu).

Infot vestlusringi kohta leiab Facebookis.

On hea tunne leida uusi tuttavaid ning küsimustele vastuseid.

 

Märt Kütas, Eesti LGBT ühingu liige.


Kaanefoto: Jacques Bopp, Unsplash

20 views
bottom of page