top of page

Meil on saade! “Argieluvõrdsus” IDA raadios


Eva Marta ja Kristiina lehvitamas värvilise seina ees enne oma esimese IDA raadio saate eetrit
Foto: IDA Raadio

Head asjad ikkagi kukuvad vahel ka sülle. Novembris täitus meie salajane unistus ja eetrisse läks meie oma raadiosaade IDA raadios. Saate nimi “Argieluvõrdsus” viitab sellele, et LGBT+ inimesed on oma argielus paljuski “nagu kõik teised”, samas ei ole ka, sest me kogeme palju sellist, millega teatud ühiskonnagruppi mittekuuluvad inimesed lihtsalt ei puutugi kokku. Saatejuhid ja ühingu töötajad Kristiina ja Eva Marta avavadki läbi arutelude ja intervjuude LGBT+ inimeste elu ja kogemusi kõikvõimalikes valdkondades, keskkondades ja eluetappides ning vahele mängivad täpselt sellist muusikat, nagu ise tahavad.


Esimeses saates olid tähelepanu all abielu ja abieluteemaline rahvahääletus, mis toimub 2021. aasta kevadel. Saatekülaline ja Eesti LGBT Ühingu tegevjuht Kristel Rannaääre selgitas, kuidas rahvahääletus toimub ja mis selle võimalikud tagajärjed on. Samuti rääkis ta avameelselt mitte ainult tegevjuhi ja aktivisti, vaid ka LGBT+ inimesena, kellel on abikaasa ja väike laps ning kes töötab ka õpetaja ja ettevõtjana riigis, kus ta end aina ebaturvalisemalt tunneb. Ohutunne ei ole õhust võetud: ühingu silti on varastatud ja korduvalt rikutud, ühingu üritustele on tunginud agressiivsed vastased, sõimu- ja ähvarduskirjad isegi ei üllata enam.


Igas saates vastavad Eva Marta ja Kristiina ka kuulaja küsimusele, seekord oli arutluse all abielu - kas ja kellele seda enam üldse vaja on. Üks järeldustest oli see, et vahel tahaks olla igav, tavaline inimene, kellel on võimalus valida oma eluga midagi tavalist teha, näiteks abielluda. Aga see on muidugi ainult üks vaatenurk.


“Argieluvõrdsus” on IDA raadio eetris kord kuus, järgmine saade juba 7. detsembril ning kõiki saateid saab IDA raadio kodulehel järele kuulata. Jälgi ka meie Facebooki ja Instagrami, sest enne eetrisseminekut kogume seal kuulajatelt küsimusi ning tegusatelt inimestelt teateid nende toimetamiste kohta, et neid saates reklaamida.


Suur tänu IDA raadiole hoolimast ja Karl Kevadele ägeda tunnusmuusika eest!

 

147 views
bottom of page